Tästä se alkaa...

Keväällä kysyttiin olisiko halukkaita lähtijöitä työssäoppimaan ulkomaille... no, mehän olimme ja päätimme lähteä työssäoppimaan Espanjaan Fuengirolaan. Ostimme lentoliput jo huuhtikuussa, teimme työssäoppimissopimuksen ja tarkistimme, että passit ovat voimassa. Jäimme odottelemaan syksyä..

Kesä meni nopeasti töitä paiskiessa ja syksy saapui joka tarkoitti laukkujen pakkaamista. Ehdimme olla koulussa kolme viikkoa, jonka aikana hoidimme loput asiat kuntoon mm. Rokotukset, työvaatteet, vakuutukset, yms. Saimme koulusta Hannun yhteystiedot jolle meidän tuli soittaa. Perjantaina pirautettiin hänelle ja hän toivotti meidät tervetulleeksi Espanjaan.

Lauantaina piti laittaa laukut kasaan ja lähteä kohti Helsinki Vantaan lentokenttää, lento kohteeseen lähti klo 20.40. Sovimme, että toisen mies heittää meidät kentälle ja toisen hakee, tasapuolisuuden nimissä tietenkin! Olimme kentällä n. 19, pikaiset halipusut ja turvatarkastuksen läpi odottelemaan koneen lähtöä. Lento sujui hyvin ja pian saavuimmekin perille Malagaan. Matkalaukut messiin ja etsimään Timoa, joka lupasi hakea meidät kentältä. Hän odottelikin jo meitä lentokentän oven suussa. Timo ajelutti meitä Fuengirolan keskustassa, näytti hieman paikkoja, kuten lähikaupan, ja saattoi meidät asuntoomme. Kamat sisään ja sänkyyn nukkumaan, olihan kello jo vaikka mitä!


Seuraavana päivänä lähdimme kävelemään ja tutustumaan paikkaan. Ensivaikutelma oli positiivinen. Kävelimme päivän aikana ainakin 20 kilometriä ristiin rastiin, rannalle ja asuntoomme. Päivä kului nopeasti lämmöstä nauttien ja ensimmäistä työpäivää odottaen. Suihkuun ja nukkumaan!

Maanantaina Timo tuli hakemaan meidät klo 10 ja kierrätti meitä ympäri Fuengirolan keskustaa. Kävimme maalikaupassa ostamassa työvälineitä ja koulussa, jossa meidän oli tarkoitus syödä lounaat arkipäivisin. Ruokailun jälkeen aloitimme työt. Ensimmäinen työkohteemme oli metallikaiteiden maalaus, joka aloitettiin hionnalla. Loppu työpäivä menikin niitä hiotessa. Tämän jälkeen lähdimme rannalle nauttimaan loppu päivästä.Tiistaina 5.9 jatkoimme hommia klo 8 alkaen. Jatkoimme eilen aloitettua hionta hommaa, jonka saimme loppuun. Tämän jälkeen hiomamme kaiteet pyyhittiin Disolvente universalilla/rasselilla. Päästiin aloittamaan ruosteenesto maalaus Macylla. Päivä olikin taas pulkassa.Keskiviikkona 6.9 jatkoimme ruosteenesto maalausta. Saimme puoli kolmen maissa homman valmiiksi ja kävimme huikkaamassa Timolle, että tarvitsemme huomiseksi uudet pensselit ja työhanskat.

Emme ole voineet aikaisemmin julkaista blogia, sillä meillä ei ole ollut nettiä. Sen kanssa oli pientä säätöä, mutta onneksi se saatiin tänään toimimaan, sitä ehtikin tulla jo ikävä!

-Julia & Sari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäisen viikon viimeiset päivät

Uusi viikko, uudet kujeet